104.998 mensen krijgen jaarlijks kanker, 14.551 daarvan krijgen borstkanker, 3.041 mensen overlijden ten gevolge van borstkanker en daarmee is borstkanker de 3e meest voorkomende kankersoort in Nederland.

Stop Borstkanker

Stichting "Stop Borstkanker" wil een positieve bijdrage leveren aan de informatie voorziening en onderzoek naar borstkanker. Wij doen dit door het opzetten van 'fundraisings' acties waarbij het geld ten behoeve komt van informatie voorziening en onderzoek naar borstkanker. Het gedoneerde geld wordt door onze stichting rechtstreeks overgemaakt .

Borstkanker
kans 1 op  8

In Nederland wordt per jaar bij circa 13.200 vrouwen borstkanker vastgesteld. Het is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. In ons land heeft een vrouw een kans van een op acht om ooit in haar hele leven borstkanker te krijgen. Vóór het dertigste jaar is borstkanker een zeldzame ziekte. Na die leeftijd neemt het aantal vrouwen toe

Borstkanker neemt toe

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het aantal borstkankerpatiënten is de afgelopen jaren toegenomen. In 2013 kregen meer dan 14.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Bijna een kwart van de vrouwen met borstkanker is jonger dan 50 jaar als de ziekte wordt ontdekt.

Grote overle-vingskans

Een jaar na de diagnose borstkanker zijn vrijwel alle patiënten nog in leven als zij stadium I borstkanker hebben. Ook na 3 jaar is vrijwel 100% van deze patiënten nog in leven. Voor stadium IV is ruim 70% van de patiënten na 1 jaar nog in leven en ruim 40% na 3 jaar. Sinds 1999 is de overleving van borstkanker licht verbeterd.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Maar hoe ontstaat het precies?

In dit filmpje van Gezondheidsplein wordt duidelijk op welke wijze borstkanker ontstaat.

Deze tekst is goedgekeurd door dr. H. Vrij-Mazee, arts


HELP MEE EN DONEER

Help mee om er voor te zorgen dat deze ziekte minder slachtoffers maakt en dat wij deze ziekte uit de wereld kunnen helpen. Doneer uw gift en help daarmee voor informatie en onderzoek naar borstkanker.